Хидро кулери

Хидро кулери

Хидро кулери се използват за охлаждане на плодове, зеленчуци и някои морски храни.

Процеса на охлаждане постигнат с тази система е гаранция за запазване на свежестта и качеството на продукта, като му осигурява до 14 дни по-дълъг живот. Посредством студена вода отнема топлината от продукта с помощта на затворена система на воден обмен. Топлообменниците са оптимизирани по цялата повърхност за по-добро охлаждане. Тунела е изработен от неръждавейка, за да осигури лесна поддръжка и дълъг живот. Зареждането на продукта се извършва посредством транспортна лента. Хидро кулерите са произведени да избегнат наранявания, свиване, загуба на тегло, загуба на вкусови качества. Също така, действието на Хидро кулера е единствено по рода си по отношение на бързото охлаждане. Средната температура на черешите е +30°C, но след измиване и охлаждане в Хидрокулера, температурата на черешите достига между+2°C и +4°C. Скоростта на конвейeра може да бъде регулирана според нуждата.

Ние Ви предлагаме висококачествените хидро кулери на гръцката фирма INOKAT

 

Хидро кулер технически характеристики

Водно охлаждащата система и инсталациите са от неръждаема стомана AISI 304.Основната лента, която транспортира продукта може да бъде изработена от същата стомана AISI 304 или от пластмаса. Перилата са изработени също от неръждаема стомана. Вариантите при изработка са Хидрокулера да е направен, използвайки охладителна система с фреон, въздушно охлаждащи кондензатори и медни намотки. Вторият вариант е да се използва амоняк или Хидрокулери, който охлажда посредством групи стоманени намотки, предварително студено поцинковани. Материалите използвани за изолация са полиуретанови панели с дебелина от 50мм, плътност 40кг/м3 и са изработени от листове.

Хидро кулерите се състоят от следните основни части
  • Охладителна групa (компресор, кондензатор, приемник, автоматика и др.)
  • Вана за подготовка на студена вода
  • Тунел (клетка за охлаждане и измиване)
  • Система за разпределение на студената вода
  • Помпи за циркулация на водата
  • Основна лента за транспортиране на продукта
Модели

*(тип кабинка) Хидро кулери с капацитет 1000-1200 кг/ч – c 1000 

*(тип тунелен) Хидро кулери с капацитет 1500-2000 кг/ч – t 1500 

*(тип тунелен) Хидро кулери с капацитет 2000-3000 кг/ч – t 2500 

*(тип тунелен) Хидро кулери с капацитет 3000-4000 кг/ч – t 3000 

*тип палетен – при този модел хидрокулери охлаждането се извършва в кабинка. Продукта се нарежда в касетки , които се поставят върху пале. Сформираното пале се поставя в кабинката на хидрокулера , където се извършва охлаждането.

*тип касетъчен – при този модел хидрокулери охлаждането се извършва в тунел. Продукта се поставя в касетки. Те се слагат върху верига която прекарва продукта през тунел в които се извършва охлаждането