Хидрокулери с капацитет 3000-4000 кг/ч

Хидрокулери с капацитет 3000-4000 кг/ч. тип тунелен. INOKAT

 

Хидрокулер Т4000 е подходящ за бързо охлаждане на плодове и зеленчуци. Посредством студена вода отнема топлината от продукта с помощта на затворена система на воден обмен. Топлообменниците са оптимизирани по цялата повърхност за по-добро охлаждане. Тунела е изработен от неръждавейка, за да осигури лесна поддръжка и дълъг живот. Зареждането на продукта се извършва посредством транспортна лента.

ВОДЕН РЕЗЕРВОАР ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА :
Резервоарът за студена вода разположен на дъното на системата ще бъде изработен от неръждаем стоманен лист клас AISI 304, заедно с необходимите входно-изходни тръбни отверстия. Ваната е с капацитет 9500 литра.

ВЕРИЖЕН ТРАНСПОРТЬОР ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА:
Две успоредно разположени вериги разположени в улей изработени от неръждаема стомана клас AISI 304 от двете страни, задвижвани от електромотор коректор на скоростта.

СИСТЕМА ЗА РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА СТУДЕНА ВОДА:
Системата за разпределяне на студената вода може да бъде направена изцяло от PVC или стоманени тръби, монтирани в тунела на стоманени профили, по които студената вода достига до касетите с череши равномерно, без налягане. При вариант със стоманени тръби
само дюзите са пластмасови.

ПОМПА И ФИЛТРИРАНЕ :
Водна помпа с механично уплътнение, вал от неръждавейка, който ще извършва циркулация на водата между студената вода на дъното на ваната и горната част на система за водоразпределението.
ПОМПА:
Мощност: 2.2KW 380V 50Hz
Q:80m³/h

СТОМАНЕНА КОНСТРУКЦИЯ : Монтиране на ваната и компресорните групи върху стоманена основа изработена от горещо поцинковани профили.


ВЪЗДУШНА И ВОДНА ИЗОЛАЦИЯ: Специални найлонови завеси, които предпазват от загуба на студен въздух вътре в системата на входа или изхода на продукта.

АВТОМАТИЧНО КОНТРОЛНО УСТРОЙСТВО: Към външния модул се включват – изсушител, комбиниран реостат за следене на течния охладител, манометри за високо и ниско налягане, реостат за контрол на вентилатора на кондензатора, соленоид за течността.
Допълнително към групата се включва и резервоар за течност.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СИЛОВ ПАНЕЛ (разположен в близост до изхода върху изолационните панели): Панел от който се извършва управлението на машината. Сертифициран по немски стандарт VDE1000 и гръцкия ELOTHD384. Помощните вериги са с ниско напрежение от 24V. Всеки мотор има вградена защитна система от прегряване. Индикатор за работа или проблем на машината посредством звуков сигнал.


Размери: 600 х 800 х 220 мм

Основни размери на тунела:
Дължина: 7000 мм Ширина: 1500мм Височина:4000мм
Размери на ваната:
Дължина: 7000 мм Ширина: 1500мм Височина: 1400мм
Размери на транспортната лента:
Дължина: 10000 мм Ширина: 1000 мм

Мощност на мотора: 1,1 hp / 1.5 kW
Вода: 3‘‘

  • конструкция състояща се от неръждаема стомана AISI 304
  • всички пластмасови компоненти са висококачествени и одобрени за хранителната промишленост
  • дебелината на стените са между 2 – 6 мм
  • моторите са произведени в Италия
  • ел.моторите се монтират и демонтират лесно
  • веригите, зъбните колелета, втулки, задвижващи механизми и др. компоненти са одобрени за хранителната промишленост
  • машината се предава с инструкция за правилна поддръжка и експлоатация
  • машината е оборудвана с лесно подвижно покритие за по-добра поддръжка