Перки против слана

Перки против слана

В този момент AGROFROST разработват собствените си перки против слана. Първите им машини трябва да бъдат готови до декември 2018 г. Вятърни машини ще бъдат на разположение и с допълнителна горелка, която работи на пропан-бутан (LPG) .

И ако искате още повече комфорт, можете да включите опцията за автоматично стартиране. Вятърните машини са идеални за предпазване от слана на по-големи овощни градини и полета. Добрата инверсия е от съществено значение и защититата против слана ще бъде повече или по-малко 50 декара при температура -3 ° C. Това обаче може да бъде подобрено чрез инсталиране на допълнителна горелка. Вятърните машини могат да се захранват и с карданов вал на трактора. За това опция се предлага специална скоростна кутия.

Ако търсите най-удобния начин да защитите реколтата си от слана, това е!

Как работи

По време на сланата, вятърна машина се използва за изтегляне на по-топъл въздух и го вдухва в овощната градина или лозето. Вятърната машина трябва да издуха толкова въздух, колкото може, до възможно най-голямо разстояние. През деня слънцето загрява земната повърхност. Почвата и дърветата стават по-топли от въздуха в контакт с тях, като по този начин отопляват въздуха. През нощта по-студеният въздух се установява до земята и по-топлия въздух се издига, формирайки инверсия. Когато внезапното спадане на температурата, това води до бързо охлаждане на околния въздух. Охладеният въздух се установява в най-ниските площи в овощната градина или в развиващия се район, причинявайки поражения от замръзване. Земята абсорбира топлината от слънцето през деня и го освобождава през нощта. Топлинната загуба е най-голяма точно преди зората.

Тогава възникне максимална опасност от измръзване и замръзване !!!

Това освобождаване на топлина създава “слой на инверсия” на по-топъл въздух, който може да бъде открит от 10-15 метра над земята. Вятърните машини използват по-топъл въздух “инверсен слой”, за да предпазят културата от увреждане от замръзване. Вятърната машина е леко наклонена надолу, за да издърпа този слой от топъл въздух и да върне до нивото на земята, за да предпази културата от повреда от замръзване.