Mашини против слана – мобилнa

FrostBuster са изключително ефективни машини против слана.

Мощният вентилатор се задвижва чрез PTO на трактора. Газова горелка загрява въздуха от 75 до 80° градуса. Нагорещеният въздух се издухва през един или два изхода (един отдясно и един отляво) в зависимост от модела . 

Изчисляваме за вас идеалният маршрут, който е различен за всяка овощна градина!!!

 

За максимална ефективност на FrostBuster трябва да се изпълнява стриктно зададеното трасе. От изключително значение за добрия резултат е да преминете с машината на същото място в рамките на 8-10 минути. Обръщане внимание, че общата площ, която може да бъде защитена, зависи от формата и размерите на парцела, както и от модела Frostbuster

Модели

Frostbuster може да се използва почти навсякъде и с няколко приложения:

 1. Защита от замръзване в овощните градини за всички видове плодове, в лозята, в оранжерии, за ягоди, малини, цветя, зеленчуци, ябълки, круши, праскови, сливи и т.н.
 2. За подобряване на плода, през периода на цъфтене.
 3. Да се повиши температурата в оранжериите, да представи първата дата на реколтата в началото на сезона, или по-късно в края на сезона.
Принципът На Работа Е Фазовия Преход.

За разлика от всички други системи за защита от слана, нашата система не се основава на повишаване на температурата над критичните стойности, а на фазовия преход. Или в този случай чрез контролиране на формирането на скреж. Където се използват нашите машини, ние забелязваме значително по-ниско образуване на скреж. Всички знаем, че скрежът е най-големият враг за цветята и пъпките. Но има начин да се използва врагът за защита.

Трансформирането на пара в скреж се нарича десублимиране или отлагане и освобождава много енергия. Тази енергия се прехвърля в заобикалящата я среда, в този случай околния въздух, но преди всичко в самите листа и цветя. Знаем, че точно скрежът, е който обикновено причинява повечето щети. Това е така, защото ледените кристали извличат енергия и влажност от цветето. Без защита, слоят от скреж ще се увеличи и в крайна сметка причинява щети от дехидратация и охлаждане.

Но не и с нашата система. Тъй като преминаваме с поток от горещ въздух, на всеки 7 до 10 минути, част от леда се изпарява (нарича се сублимиране) и остатъкът от леда получава енергия от преминаващият въздух. Колкото по-висока е влажността, толкова повече енергия се прехвърля. След няколко минути въздухът се охлажда отново, относителната влажност се увеличава и се образува нова скреж. Това освобождава отново енергия и дава отново енергия на цветята. Това ни позволява да създадем оптимална защита само с частица от енергията, която е необходима на други системи.

Предимства на Frostbuster

 • По-добър набор на плодове.
 • Евтини: други системи ще струват най-малко 3 пъти повече за същата защитена повърхност.
 • Инсталацията е подвижна, така че машини против слана може да се използва във всеки парцел.
 • Ниска консумация следователно по-ниска цена за час.
 • Ниски разходи за поддръжка.
 • Щадящи околната среда: изгаряне на газ пропан.
 • Без риск от заболявания, както в случай при използване на водата.
 • Лесен за използване.
 • Може да се използва за загряване на оранжерии (в Англия, често използвани за тази цел).
 • Работи не само в случай на измръзване, но и в случай на замръзване от вчтъра.
 • Различни цели: плодове, сушене на плодове и др…
 • Не са необходими разрешителни (като за строеж или на околната среда)
 • Възможност да се създадат и управляват бързо.
 • Изключва се когато температурата се повиши бързо.