Машини защита от слана- стационарни

Машината срещу слани FROSTGUARD е специално разработена за трайни насаждения , полиетиленови оранжерии, малки лозя и овощни градини.

Високата функционалност и гъвкавост, както и лестната употреба направиха продукта предпочитан от производителите, които го купуват за все по-големи площи/стопанства. Справянето със сланите е условие за повишаване качеството на произведената продукция.

AGROFROST със своята машина срещу слана FROSTBUSTER стъпва на европейския и световен пазар през далечната 2002 г. Тази система е перфектното средство за всеки производител в борбата с пролетните слани. Машината FROSTGUARD е идеалното решение и при по-малки парцели.
На база опита от отминали години AGROFROST създава и следващо поколение машини за защита срещу слана:

FROSTGUARD (ПАТЕНТОВАНА СИСТЕМА МАШИНИ ЗАЩИТА ОТ СЛАНА!!)

FROSTGUARD влизат на пазара през 2007г.. Първоначално машината е предназначена да предпазва малки площи. Опитът и резултатите на терен обаче показват, че FROSTGUARD е перфектното средство за защита на много по-големи овощни градини и лозя.

Машината FrostGuard вече е най-гъвкавото решение за защита от измръзване.

Благодарение на системата за автоматично стартиране FROSTGUARD се превърна в най-удобното решение на пазара.
Автостартът позволява на машината да бъде зададена начална температура, при която тя да стартира за максимална ефективност. Веднъж включена, системата стартира двигателя и запалва горелката. По този начин автоматично се контролира температурата. Тази автоматизация на процеса е необходимото условие, за да спите спокойно и да бъдете уверени са сигурността на своите насаждения. Опцията за автоматично стартиране, в комбинация с възможностите на Фростгард, създават най-добрата, модерна и ефективна система за защита срещу слани.
Това е перфектната средство, с което предпазвате вашите насаждения от измръзване. FROSTGUARD превъзхожда във всяко едно отношение познатите до момента системи.

Модели

FrostGuard Revolution

FrostGuard Revolution е нашият топ модел. Той е пуснат на пазара през 2016. Той е по-малък и по-лек от предишния модел и следователно от пускането му, особено популярен.

Той е напълно затворен с врати от всички страни. Всички врати и покрив са изолирани, за да се предотврати кондензация и да се намали шумът.

Revolution може да бъде снабден с автоматична система за стартиране: трябва само да зададете температурата, при която машината трябва да започне.

FrostGuard Basic

Въпреки че Basic е икономичен модел, не сме намалява безопасността и качеството.

Поради по-ниското тегло и 3-те колела, тя може лесно да се постави на място.

Тя може да бъде настроена в полето с 3 стойки за бутилки, монтирани на машината, тя може да бъде свързана към резервоар от 500 кг или може да бъде свързан към контейнер, който има 5 или 6 газови бутилки.Basic се побира в този контейнер, което го прави лесен за транспортиране или съхранение.

Тя не може да бъде оборудвана с автоматична система за стартиране и, за разлика от Revolution , тя не е напълно затворена с врати.

FrostGuard може да се използва почти навсякъде и за няколко приложения:

 • За нощна защита от слана в овощни градини за всякакъв вид плодове, в лозя, в оранжерии и пластмасови тунели, за ягоди, малини, цветя, зеленчуци, ябълки, круши, праскови, сливи и т. н.
 • За подобряване качеството на плодовете, при ниска температура по време на цъфтеж.
 • За повишаване на температурата в пластмасови тунели, за да се продрани с прибирането на първата реколтата в началото на сезона, или да се забави последната, в края на сезона.

FrostGuard има газова горелка и мощен вентилатор, задвижван от бензинов двигател, който работи с пропан-газ. Трябва само да стартирате двигателя, да регулирате температурата и FrostGuard прави останалото. Има газ, за да издържи една пълна нощ. Изходът на вентилатора се върти на 360 ° непрекъснато, защитавайки овална или кръгла площ. Машините могат да бъдат разпределени в групи по отношение на формата и площта, които трябва да бъдат защитени. Друго важно предимство на FrostGuard е, че е лесно да се разпредели инвестицията в продължение на няколко години: можете да започнете с 1 или 2 машини и купите повече през следващите години. Поради това не е необходима голяма първоначална инвестиция.

Принципът на работа, за разлика от всички други системи за защита от слана, които не се основават на повишаване на температурата над критичните стойности, е на фазовия преход. Или в този случай чрез контролиране на формирането на скреж. Където се използват нашите машини, ние забелязваме значително по-ниско образуване на скреж. Всички знаем, че скрежът е най-големият враг за цветята и пъпките. Но има начин да се използва врагът за защита.

Трансформирането на пара в скреж се нарича десублимиране или отлагане и освобождава много енергия. Тази енергия се прехвърля в заобикалящата я среда, в този случай околния въздух, но преди всичко в самите листа и цветя. Знаем, че точно скрежът, е който обикновено причинява повечето щети. Това е така, защото ледените кристали извличат енергия и влажност от цветето. Без защита, слоят от скреж ще се увеличи и в крайна сметка причинява щети от дехидратация и охлаждане.

Но не и с нашата система. Тъй като преминаваме с поток от горещ въздух, на всеки 7 до 10 минути, част от леда се изпарява (нарича се сублимиране) и остатъкът от леда получава енергия от преминаващият въздух. Колкото по-висока е влажността, толкова повече енергия се прехвърля. След няколко минути въздухът се охлажда отново, относителната влажност се увеличава и се образува нова скреж. Това освобождава отново енергия и дава отново енергия на цветята. Това ни позволява да създадем оптимална защита само с частица от енергията, която е необходима на други системи.

 • По-добро плодоотдаване.
 • По-добро качество на плодовете.
 • Инвестицията може да бъде разпределена в продължение на няколко години.
 • При много ниски температури, все още е възможно да се получи пълна защита чрез поставяне на повече машини по-близо заедно.
 • След стартиране, работи автоматично.
 • Може да се използва и в оранжерии, пластмасови тунели.
 • Идеални за по-малки парцели , но също и за по-големи парцели.
 • Лесен за движение, мобилен, не е фиксирана инсталация.
 • Лесно е да се пусне, лесно да се изключи.
 • Мултифункционални: могат да се използват почти навсякъде, за много приложения и култури.
 • Може да бъде снабден с автоматична система за стартиране. (само Revolution )

Круши – Минимална Температура:-3,5 ° C – Пълен Цъфтеж

Плътност На Дърветата: 0,5 Х 3,0 М-6100 Дървета На Хектар