Вичо Илиев

Вичо Илиев: „Всяко едно поражение при нас е фатално, затова стопанството ни се нуждае от сигурност“

Това е категоричната оценка на овощаря Вичо Илиев, който избра фирма  SORS за свой  партньор, закупувайки оръдие срещу градушки и хидро кулер.

В SORS продължаваме да ви запознаваме с мнението на земеделски производители, доверили се на услугите и продуктовата гама, която предоставяме. Такъв е случаят със стопанина Вичо Илиев, който отглежда овощна градина край Гурково, област Стара Загора. 600-те декара с череши на производителя се нуждаят от сигурна защита за добри резултати, затова през 2019г. овощарят инвестира в закупуването на оръдие срещу градушки.

ЛИЧНИЯТ КОТАНКТ

Опитният производител избира SORS за свой партньор. Стопанинът споделя, че е направил крачката заради личните си впечатления от екипа на фирмата, от която закупува хидро кулер и оръдие срещу градушки. В годините назад Вичо Илиев успява да комасира отглежданата от него земя и по този начин спестява за себе си редица съпътстващи разходи. Компактното разполагане на черешовата градина обаче крие известни рискови, произтичащи от метеорологичната обстановка. Въпреки наличието в близост до овощните насаждения на система от ракетни площадки към Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ стопанството на Вичо Илиев е поразено от паднала паднала градушка. Ледените късове не са големи, но щетите за стопанството са значително, което кара производителя да потърси модерно и икономическо изгодно решение. „Основната причина да се насоча към закупуване на оръдие срещу градушки от SORS е, че година по-рано държавната противоградова система не сработи добре. Ракетите не успяха да неутрализират градоносния облак над моята градина, в резултат на това ме удари сравнително лека градушка, която обаче ми донесе сериозни поражения“, спомня си Вичо Илиев.

При трайните насаждения дори лекото градобитие остава трайни следи и води след себе си до загуби в продукция, средства и усилия. Производителят е категоричен, че всяко едно поражение е фатално. По думите на опитния стопанин най-малките наранявания са най-страшни. „Това е така, защото ги пропускаме и след това имаме проблеми с нашите партньори“, споделя още производителят.

РЕШЕНИЕТО Е В ТВОИТЕ РЪЦЕ

Нанесената щета върху черешовата градина убеждава овощаря в необходимостта от навременно и преди всичко икономически изгодно решение на проблема със зависимостта от метеорологичните условия. За Вичо Илиев неизвестността, породена от това дали противоградовата система на държавната агенция ще сработи и дали площадките са снабдени с достатъчно на брой ракети, създава неоправдани икономически рискове. За това той прави крачката да вземе решението на проблема в собствените си ръце. През 2019г. Вичо Илиева закупува със собствени средства модерната технология за противоградова защита – оръдие срещу градушки на фирма SORS. От момента на неговото инсталиране оръдието функционира непрестанно в стопанството на Илиев и защитава близо 90% от 600 декара с черешови насаждения на овощаря.

БЕЗ ПОРАЖЕНИЕ

За двата сезона, в които производителят разполага с оръдието, в овощните насаждения няма нито едно пострадало дърво от паднала градушка. „Инвестицията в тази машина на фирма SORS за мен е изключително изгодна и напълно оправдана. Оръдието срещу градушки покрива максимума от обема на моите насаждения. Имайки предвид площта, която защита, то е най-ниската като себестойност инвестиция, съпоставимо с предлагани за тази цел мрежи. Благодарение на комасацията сега за мен това оръдие е много изгоден и добър вариант, който ми дава сигурност“, подчертава производителят.

Доволният клиент вече споделя положителния опит, който имат от работата си с оръдието срещу градушки и хидро кулера, закупени от SORS. Оценката на Вичо Илиев е причина негови колеги с оранжерийно производство също да заложат на продуктите на фирмата. Това доверие е най-точна оценка за качеството, което екипът на SORS предоставя на своите клиенти.

КОМУНИКАЦИЯ – СЕРВИЗ – ПОДДРЪЖКА – SORS

„Винаги са се отзовавали, когато съм имал нужда. Момчетата се стараят“. Това е мнението на Вичо Илиев за комуникацията между него и екипът на SORS. Производителят не крие удовлетворението си от услугата и отношението, което получава. Категоричен е, че ако нещо не му допада, няма да пести критики, защото е директен и откровен човек. Подкрепата, която екипът на SORS предоставя на овощаря, е на нужното високо ниво, за да може стопанинът да се чувства сигурен във всекиу един момент.. „Навременното стартиране е изключително важно за добрите резултати на оръдието. Ето защо комуникацията с екипа е толкова важна“, посочва доволният производител.

Свържете се с екипа на SORS, за да гарантирате сигурността на вашето стопанство!